Εργοστάσιο ΤσιμέντουΚαμάρι Βοιωτίας

Το τέταρτο εργοστάσιο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στο Καμάρι Βοιωτίας το 1976, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος κλίβανος του εργοστασίου ενώ τρεισήμισι χρόνια αργότερα λειτούργησε και ο δεύτερος κλίβανος.

Με κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό, το εργοστάσιο Καμαρίου εξάγει σε ποσοστό 85% τα υψηλής ποιότητας και ειδικών προδιαγραφών προϊόντα που παράγει. Διατηρεί την ανταγωνιστικότητα και τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές και λειτουργικές επιδόσεις του υλοποιώντας κάθε χρόνο επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής.

Το εργοστάσιο Καμαρίου συμμετέχει με τσιμέντο άριστης ποιότητας και υψηλής αντοχής σε έργα συνδεδεμένα με την ιστορία και το μέλλον της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων το μετρό της Αθήνας, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το έργο ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, εθνικοί οδικοί άξονες αλλά και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η τήρηση των οριακών τιμών αερίων ρύπων σε γειτονικές περιοχές εξασφαλίζεται μέσω ειδικών μελετών διασποράς. Τέτοια μελέτη έχει υλοποιηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με τη μελέτη, δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και ειδικότερα της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Τα κύρια συμπεράσματα της μελέτης μπορείτε να τα δείτε στο πλήρες κείμενο εδώ.

Μετρήσεις Αερίων Εκπομπών

Κλίβανος

^: Όρια βάσει περιβαλλοντικής αδειοδότησης (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

*: Στάση/Εκκίνηση Κλιβάνου | Συντήρηση συστημάτων